Elmélkedések.


Sokat töprengtem vajon hogyan írjam meg a mi történetünket. Hiszen minket a legtöbb NF –es ismer. Folyamatosan írom a fórumra, mi történik velünk. De nagyon szeretném mindenki mással is megosztani gondolataimat, hiszen minden ritka ugyanezt megéli!
Orvosnál való órákig tartó várakozást, az idegeskedést, vajon romlott-e az állapotunk?Hol tudunk utána nézni az újabb leleteknek? Hiszen nem sokat mondanak az orvosok vagy éppen milyen orvost kapunk? Akinek először el kell mondanunk mi is a betegségünk, vagy már mindent tud?
Sok helyen jártunk, van aki úgy gondolja felesleges ennyi helyre vinni a gyereket, hiszen úgy sincs mit tenni.
Na de kérdem én:
TE TUDNÁL NYUGODT LENNI ÉS SEMMIT SEM TENNI?
Őrök vita van bennem mi a helyes?
Azt gondolom nincs jó megoldás, ez egy útvesztő!
Nekem, mint szülő döntenem kell. De vajon létezik helyes döntés?
Mint mondtam mi szerencsések vagyunk, hiszen megtaláltuk a megfelelő orvosokat.
Igaz, kb. az 5. ortopédus volt, aki azt mondta, valóban valami nincs rendben Réka járásával, hiszen 3 évesen még mindig nem tudott rendesen szaladni, na és persze most 4 évesen sem tud még ugrálni!Aggódom mindazokért a betegekért, akik esetlegesen újra és újra megjárják azokat a zsákutcákat, amit mi is. Mert nem találják meg a megfelelő orvosokat!
Sok családdal tartom a kapcsolatot és nem is tudom, hogyan élnénk meg a mindennapokat, ha nem jelentkeztek volna sorstársak! Minden új kisbeteget megsiratok, hiszen teljesen átérzem a szülők fájdalmát. Nehéz látni a gyermekünket és tudni nincs minden rendben!
Vannak, akik azt mondják, tudom min mész keresztül!
DE NEM IGY VAN.
Hiszen nem tudhatja csak az, aki ugyanezt éli át! Vannak, akik azt gondolják, túldramatizáljuk ezt az egészet. De én nem így gondolom.
Igenis minden célunk segíteni másoknak, hogy ne azon keljen idegeskedniük hova viszik a gyerkőcöt fejlesztésre, vagy hogyan és kivel beszéljenek arról, hogy ha nem úgy tanul, vagy nem úgy fejlődik, mint a többi gyerkőc.
Vagy kell-e éreztetni azt, hogy ő más, mint a többi?
Sok és rengeteg kérdés van!
Szeretnénk egy alapítványt, hogy mindezekre a kérdésekre könnyebb legyen megtalálni a választ.
Szalontai Erzsébet
NF Hungary

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése